Bespaar continu

Gemeenteraad in debat over overvalgolf in Alexander

De gemeenteraad gaat aanstaande donderdag op verzoek van Leefbaar Rotterdam in debat over de situatie in Rotterdam Alexander. Leefbaar had het debat aangevraagd naar aanleiding van de recente ‘golf’ aan overvallen in Oost, dat schrijft het AD vandaag. “Er komt maar geen einde aan de overvallen in Oost”, zo illustreert Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik de problemen.

Overvalgolf in Oost

Gisteravond was er opnieuw een overval, op een pizzakoerier in Zevenkamp. De golf aan overvallen in de afgelopen twee weken treft vooral de wijken Oosterflank en Zevenkamp. Het stadsbestuur had eerder al extra cameratoezicht voor de wijken toegezegd. 

De huidige wethouder van veiligheid, Bert Wijbenga (VVD) noemde dit weekend in het AD de reeks aan overvallen in Oost ‘extreem en niet normaal’. “Het heeft echt onze hoogste prioriteit.” Leefbaar vraagt zich intussen af of het stadsbestuur klimaat misschien belangrijker vindt dan veiligheid. Van Schaik en Eerdmans hadden eerder al schriftelijke vragen gesteld over Oost, die komen met het aankomende debat te vervallen.

Vandaag bezocht burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met wethouder Wijbenga Oosterflank. Zij gingen daar in gesprek met buurtbewoners over wat hen bezighoudt. 

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook