Bespaar continu

Leerlingen Roncalli mavo ruimen zwerfafval op

Leerlingen van de eerste twee klassen van de Roncalli mavo hebben de afgelopen week zwerfafval in de omgeving van de school opgeruimd. De opruimactie maakte deel uit van het lesprogramma en was bedoeld om de leerlingen bewust te maken van de hoeveelheden afval die geproduceerd worden.

Het probleem van zwerfafval

Woensdag en donderdag is er in de wijde omgeving van de mavo opgeruimd, er werd zo in totaal 197,7 kilo aan afval ingezameld. De leerlingen begonnen hun opruimactie met lessen over zwerfafval. Via een lesbrief en het bekijken van filmpjes kregen ze een beeld van wat zwerfafval nu precies is en wat de gevolgen kunnen zijn.

Aan de hand van van een aantal stellingen bekeken de leerlingen ook hun eigen houding ten opzichte van zwerfafval. Zij gaven hun mening over stellingen als “Ik voel me als gebruiker van de buurt verantwoordelijk voor het afval dat er ligt” en “Op de plastic soep in de oceaan heb ik geen enkele invloed”.

Volgens de Roncalli mavo blijkt uit onderzoek dat ‘preventie en voorlichting’ de meest effectieve middelen zijn om iets aan het afvalprobleem te doen.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook