Bespaar continu

‘Helaas bijna een dagelijkse tweet’, Maaltijdbezorger beroofd bij Oosterflank

Gisteravond is er bij het Kalundborgerf in Oosterflank een maaltijdbezorger overvallen, dat blijkt uit berichtgeving van de politie. De overval vond plaats op een bruggetje op de grens tussen Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Na de overval zijn de berovers gevlucht in de richting van het Schollebos.

De wijken Zevenkamp en Oosterflank hebben de afgelopen week te maken gekregen met een reeks aan overvallen. In Zevenkamp werd twee keer een maaltijdbezorger beroofd en werden twee supermarkten overvallen. In Oosterflank werd donderdagavond ook een super overvallen, daar was de Coop aan het Moermanskpad het doelwit. 

Raadsleden van Leefbaar Rotterdam willen dat er snel meer wordt gedaan voor de veiligheid in Rotterdam Alexander. Voormalig wethouder Joost Eerdmans, destijds verantwoordelijk voor het Programma Oost, ziet graag snel meer agenten komen. “We moeten natuurlijk niet hebben dat boeven graag naar Oost komen”, zegt hij tegen het AD.

Overval op maaltijdbezorger

Bij de overval van gisteravond zouden drie jongens in zwarte kleding en bivakmutsen de maaltijdbezorger met een mes hebben bedreigd. De bezorger heeft hen daarna geld gegeven. Er zijn op dit moment nog geen verdachten aangehouden. Op Twitter verzucht Leefbaar raadslid Michel van Elck dat een melding van een overval ‘helaas bijna een dagelijkse tweet’ aan het worden is.

“Maar superveilige wijk hoor volgens VVD wethouder Wijbenga en burgemeester Aboutaleb”, zo twittert Van Elck verder. “Slaap rustig verder!”.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook