Bespaar continu

Overval op supermarkt Moermanskpad, Leefbaar wil opheldering over ‘golf aan overvallen’

Gisteravond is de supermarkt aan het Moermanskpad in Oosterflank overvallen, zo laat de politie weten. De drie daders bedreigden het personeel van de Coop-vestiging met vuurwapens en gingen er vandoor met een buit aan munt- en briefgeld. Leefbaar Rotterdam wil opheldering over de ‘golf aan overvallen’ die Rotterdam Alexander de laatste tijd heeft getroffen.

De drie daders van de overval van de Coop-supermarkt zijn twee mannen en een vrouw. Ze zouden alledrie gekleed zijn geweest in een donker trainingspak en hadden donkere tassen bij zich. Na de overval zijn zij in de richting van sportpark Schenkel weggevlucht. De politie omschrijft de daders verder als twee slanke mannen van tussen de 1.75m en 1.80m en een vrouw met ‘lang rasta haar’,

Raadsleden Joost Eerdmans en Benvenido van Schaik van Leefbaar hebben opheldering gevraagd over de overvallen, zo meldt het AD / Rotterdams Dagblad. Gisteravond was ook een super in Zevenkamp doelwit van een overval. “Eerst twee maaltijdbezorgers, nu twee supermarkten, in amper vier dagen”, zo zeggen zij over de overvallen in Oost. Ze wijzen daarbij ook naar de onzekere toekomst van het Programma Oost, over het algemeen gezien als een paradepaardje van Eerdmans, “Schrappen op veiligheid is onverantwoord”.

Coop Moermanskpad

Vorig jaar was de supermarkt in Oosterflank ook al doelwit van een overval. Toen werd de Coop in de middag overvallen door een gemaskerde man die wist te ontkomen op een ‘opoefiets’. 

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook