Bespaar continu

Doodgestoken jonge vrouw is de 21-jarige studente Sarah uit het Amerikaanse Minnesota

De jonge vrouw die gisteren werd doodgestoken in woongebouw De Snor aan de Kralingse Kerklaan, is de 21-jarige studente Sarah Papenheim uit de Amerikaanse staat Minnesota. Dat schrijft het AD / Rotterdams Dagblad. Zij huurde een kamer in het complex, ook de vermoedelijke dader, een 23-jarige jonge man, woonde in het gebouw. 

Nadat anderen in het complex luid gegil hadden gehoord werd de politie gealarmeerd. Agenten troffen de Sarah badend in het bloed aan, reanimatiepogingen mochten niet meer baten. Van de verdachte wist de politie al snel dat hij naar Eindhoven onderweg was, daar werd hij uiteindelijk op het station aangehouden.

Sarah kwam in 2016 naar Rotterdam om hier te studeren, zo schrijft het AD. Ze zou hier een nieuw leven hebben willen beginnen, nadat haar broer zelfmoord had gepleegd. 

Steekpartij in De Snor

Wat er zich precies heeft afgespeeld in woongebouw De Snor is nog onduidelijk. Het complex is een woongebouw waar studenten, jongeren en starters een kamer of appartement huren. Sarah huurde er een studio op de derde verdieping van het woongebouw.

Over de reden waarom de verdachte naar Eindhoven vluchtte is op dit moment ook niets bekend. Hij werd aangehouden met een cellotas, het perron in Eindhoven is gisteren korte tijd afgesloten om te onderzoeken wat er in zat. Daarbij heeft de verdachte enige tijd geboeid op zijn knieën op de grond gezeten.

Muzikanten uit de thuissstaat van Sarah zouden nu een benefietconcert willen organiseren om het lichaam van de psychologiestudente weer naar Amerika te kunnen halen. Ze trad volgens het AD regelmatig als drummer op met muzikanten in Minneapolis.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook