Bespaar continu

Politie vond geld, drugs en doorgeladen vuurwapen bij inval Duisburghof

Bij de politie-inval aan de Duisburghof zondag is er een voorraad drugs en geld aangetroffen, zo schrijft de politie vandaag. Daarnaast werd er in de woning nog een doorgeladen vuurwapen gevonden en vond de politie tonnen aan geld in een auto die ze achtervolgden. 

De actie begon zondagmiddag met de achtervolging van een auto met ‘verdacht rijgedrag’ en kwam in een stroomversnelling na een flater van de verdachten. 

Met onherkenbare auto’s achtervolgde de politie de verdachte wagen van de Prins Alexanderlaan naar de Keulenhof in Oosterflank. Daar parkeerde de auto, en een van de politiewagens ook. Een man met een zware sporttas liep richting de auto’s maar sloeg een flater, zo schrijft de politie.

Deze man klopte namelijk aan bij de auto van de politie en niet bij de auto die gevolgd werd. Toen hij merkte dat hij de verkeerde auto had, liep hij alsnog naar de andere wagen. Omdat iemand daar al druk bezig was de bodemplaat uit de kofferbak te halen vond de politie het toen wel tijd de mannen aan een controle te onderwerpen.

Drugs, geld en een vuurwapen

De man met de tas had duidelijk geen zin in een controle en zette het op een lopen. Onderweg gooide hij een sleutel in een sloot, maar de politie kon beide verdachten aanhouden en de sleutel uit het water vissen. In de zware sporttas van de man werd tonnen aan geld gevonden. De weggegooide sleutel leidde de politie naar de woning aan de Duisburghof waar de man vandaan was gekomen. Het Team Parate Eenheid deed daar zondag samen met het Flexteam een inval. In de woning werd nog meer geld aangetroffen, en vond de politie grote pakken met ‘vermoedelijk (hard)drugs’, een doorgeladen vuurwapen en spullen voor een hennepkwekerij.

Met een hoogwerker van de brandweer is zondag nog een groot object uit de woning naar buiten getakeld. Getuigen hadden al verklaard dat het om een kluis ging en dat wordt nu door de politie bevestigd. Er zijn een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden. 

Titelafbeelding: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook