Bespaar continu

Leefbaar wil debat over verslag van bezoek Aboutaleb aan Oosterflank

Leefbaar Rotterdam wil direct een debat over het bezoek van burgemeester Ahmed Aboutaleb aan Oosterflank, op 17 december vorig jaar. Aanleiding is een verslag van het bezoek waarin het actiecomité ‘Evenaar in actie’ intimidatie van wijkbewoners wordt verweten.

“Ik ben werkelijk met stomheid geslagen en ziedend over het verslag”, zo twittert Leefbaar-raadslid Michel van Elck. Hij kondigt aan namens zijn partij direct een debat aan te vragen.

Actiecomité ‘Evenaar in Actie’

Het actiecomité ‘Evenaar in Actie’ plaatste vandaag een verslag van de bijeenkomst, zoals dat door anderen zou zijn opgemaakt. Daarin staat ondermeer dat er “Bevestigd wordt dat leden van het actiecomité veel druk uitoefenen op de bewoners van de wijk”.

Aboutaleb bezocht naar aanleiding van de vele problemen in Oosterflank de afgelopen maand de wijk, om in gesprek te gaan met de bewoners. Samen met wethouder Bert Wijbenga maakte hij op een druilerige dag een ronde door de wijk.

Volgens het verslag zou de burgemeester niet met het comité willen praten vanwege een ‘beschuldiging van omkoping’ aan zijn adres. Wethouder Wijbenga zou volgens het verslag hebben meegekregen dat goede verhalen over De Evenaar niet naar boven komen omdat bewoners “ervoor kiezen om daarover niet te praten in het bijzijn van leden van het actiecomité”. Op de eigen site stelt het comité zelf zich niet te herkennen in deze samenvatting; “Echt te gek voor woorden en ik wil hier het bewijs voor zien”.

Update: In zijn verzoek aan de voorzitter van het college stelt Van Elck dat de burgemeester zo aangeeft dat “hij niet begrijpt wat het probleem is in Oosterflank”. Volgens het Leefbaar-raadslid is het verslag “de zoveelste klap in het gezicht van de bewoners in de Oosterflank”.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook