Bespaar continu

Hoogwerker brandweer ingezet voor afhijsen man aan Zocherstraat

De afgelopen nacht zijn hulpdiensten uitgerukt naar de Zocherstraat in het Lage Land voor de hulpverlening aan een man op de bovenste verdieping van een flat. Daarbij was de inzet van een hoogwerker van de brandweer nodig ter assistentie van de ambulancebroeders.

Rond half 1 ging er een oproep uit voor het ‘afhijsen’ van een patiënt aan de Zocherstraat. Dat is het uit een flatgebouw halen van een patiënt die niet op de gewone manier verplaatst kan worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand alleen stabiel liggend vervoerd mag worden.

De verschillende hulpdiensten waren snel ter plaatse. Nadat de hoogwerker van de Brandweer van kazerne Slotlaan in positie was gebracht kon de man uit huis gehaald worden. Daarvoor moest eerst een raam uit de sponning worden losgemaakt. Gadegeslagen door enkele bezorgde buurtbewoners werd de man daarna naar beneden gehaald en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Ondanks het feit dat het ’s nachts inmiddels al flink kouder aan het worden is, werd de hulpactie snel afgerond. Rond één uur was het dan ook weer rustig in de straat en was het aan de buurtbewoners het voorval nog even na te bespreken.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook