Bespaar continu

‘Ik moet echt iets gaan doen’, Olga Commandeur inspireert ouderen op markt Lage Land

‘Bewegen en goed eten is belangrijk’, zo was de boodschap van TOM Rotterdam op de weekmarkt in het Lage Land gisteren. Speciaal voor TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel) was Olga Commandeur naar de markt gekomen om het project te promoten. Commandeur is vooral bekend van haar dagelijkse presentatie van het tv-programma Nederland in Beweging!

Op de markt gaf Olga in drie uur tijd vier sessies waar de marktbezoekers zelf aan mee konden doen. Het uiteindelijke doel van TOM Rotterdam is mensen langer zelfstandig te laten zijn. Diëtisten en fysiotherapeuten uit Het Lage Land en welzijnsorganisatie Buurtwerk verzorgen de uitvoering van het verdere programma in de wijk. Ook diëtistenpraktijk HRC was daarom gisteren op de markt aanwezig.

Wat is TOM Rotterdam?

Het programma van Thuis Onbezorgd Mobiel gaat in april van dit jaar van start. Door de kans op vallen te verkleinen moeten 65-plussers langer zelfstandig kunnen blijven. Dit kan door kracht- en balansoefeningen te doen en natuurlijk door goed te weten. Het programma van TOM Rotterdam hier bij helpen.

Olga Commandeur komt eind van de maand nog een keer naar de markt. Op 25 januari staat ze weer voor het project TOM op de weekmarkt in het Lage Land. Ze is dan tussen 10.00 en 13.00 uur aanwezig om aandacht te vragen voor de noodzaak van goed bewegen. Meer informatie over ‘Thuis Onbezorgd Mobiel’ is ook te vinden via de website van het project.

Foto’s: TOM Rotterdam, Fotograaf: Leander Varekamp

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook