Bespaar continu

Handhaving komt veel te jonge fietsbezorger tegen in nachtelijk Oosterflank

Een fietsbezorger die dit weekend in Oosterflank nog laat op pad was bleek veel te jong voor dat werk te zijn. Hij is door een team van handhaving aangesproken op zijn werkzaamheden. Jeugdhandhaving heeft de kwestie overgedragen aan de arbeidsinspectie.

De handhavers spraken de bezorger aan omdat hij er nogal jong uitzag. Dat bleek ook te kloppen: de fietsbezorger bleek slechts 13 jaar oud. Kinderen van die leeftijd mogen tussen 7 uur ‘s avonds en 7 uur ‘s morgens sowieso niet werken, zo stelt de Arbeidstijdenwet. De jonge bezorger was dus nog te jong om in de avond rond te fietsen als bezorger.

Het team sprak ook nog een andere jongen van 13 aan. Bij de handhavers was bekend dat hij zo laat niet meer buiten mocht zijn. Er is dan ook direct een huisbezoek afgelegd waarbij deze tiener netjes thuis werd afgeleverd.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook