Bespaar continu

Opnieuw schietpartij bij Club Blu, doorweekte dader aangehouden

Deze morgen is er in alle vroegte geschoten bij Club Blu aan de Prins Alexanderlaan in het Lage Land. De dader wist aanvankelijk via een sloot te ontkomen toen medewerkers van de horecagelegenheid achter hem aan gingen. Een uur later wist de politie de man toch aan te houden.

Getuigen hoorden rond half zeven deze morgen twee knallen. Toen beveiligers achter de verdachte aanging kroop deze man door een sloot. Een uur later zag de politie een doorweekte man lopen aan de President Rooseveltweg in Ommoord. Deze man werd aangehouden, zo meldt het AD/Rotterdams Dagblad. De toedracht van het incident wordt nog onderzocht. Eerder had dezelfde club te maken met een reeks aan incidenten, burgemeester Aboutaleb heeft de zaak toen voor lange tijd gesloten.

Er zijn nog geen sporen gevonden van de schietpartij.

Sluiting van Club Blu

Begin vorig jaar werd er aandacht besteed aan de reeks incidenten bij Club Blu. Het ging om beschietingen, bekladdingen en een handgranaat die bij de club gevonden werd. In het pand waren eerder clubs onder namen als ‘A20′, Ministry of Dance en Outland gevestigd.

In september van 2017 raakte een man in de omgeving van de horecagelegenheid gewond bij een schietpartij. Daarna ging het hard; het ene incident volgde het andere op. In december van dat jaar werd een handgranaat gevonden die bij de gevel van het pand was geplaatst. Het pand werd ook nog eens beklad met leuzen als ‘oorlog’ en ‘war’ en er werd met een automatisch vuurwapen op het pand geschoten. In het programma Opsporing Verzocht werd er uitgebreid aandacht besteed aan de incidenten bij de club.

Een eerdere sluiting werd vorig jaar door de burgemeester nog eens verlengd. De eigenaar van Blu liet toen al weten dat hij door middel van het buitensporige geweld werd afgeperst. Hij was dan ook allerminst blij met de maatregelen van de burgemeester.

Of de schietpartij van vandaag in het verlengde ligt van de vorige incidenten is nog niet duidelijk. “Dit schietincident lijkt geen aanval op de club”, zo zegt manager Tease tegenover het AD. “Het lijkt zelfs helemaal niks met ons te maken te hebben”.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook