Bespaar continu

Storing in signaal van Stedin zorgt voor donkere straten in Oost

In een deel van de Rotterdam Alexander is de straatverlichting niet aangegaan. Het probleem speelt in ieder geval ook in Capelle, Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk. MediaTV weet te melden dat het gaat om een storing bij Stedin.

Het zou gaan om een storing in het aansturingssignaal. Dat zorgt er voor dat de lantarenpalen aan gaan, maar dat is nu dus niet gebeurd. Monteurs van Stedin zouden aan het probleem werken. Inmiddels komen er ook uit een breder gebied meldingen dat de straatverlichting het daar niet doet. Ook in galerijflats waar de buitenverlichting is aangesloten op hetzelfde netwerk als de straat blijft het donker.

Een woordvoerder verklaarde aan het AD/Rotterdams Dagblad dat het signaal normaal gesproken naar de hele regio wordt gestuurd, maar “In dit geval kwam dat signaal niet op alle plekken goed door”.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook