Bespaar continu

Luchtalarm in Zuid-Holland niet afgegaan door vergissing op meldkamer

Op veel plekken in de regio Rotterdam-Rijmond is het luchtalarm niet afgegaan. Ook in Rotterdam-Alexander was niets te horen. De gezamenlijke hulpdiensten laten weten dat door een vergissing op de regionale meldkamer de sirenes niet zijn afgegaan. Volgens de gemeente Zwijndrecht is het luchtalarm in heel Zuid-Holland niet afgegaan.

Veel mensen deelden op social media hun verbazing over het feit dat de maandelijkse test van het alarm niet te horen is geweest. Na de vergissing op de meldkamer zijn de sirenes niet alsnog aangezet. Dat is volgens de hulpdiensten niet gedaan omdat er anders wellicht nog meer verwarring zou ontstaan.

In het verleden was er regelmatig discussie over het nut van een test met het luchtalarm. Zo’n alarm wordt niet alleen gebruikt in tijden van oorlog, maar juist meestal bij veiligheidsincidenten zoals bijvoorbeeld in de industrie of bij grote branden. Het is dan een snelle manier om mensen in ene gebied te laten weten dat ze via radio of internet meer informatie kunnen zoeken over een gevaar in hun gebied.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook