Bespaar continu

Nesselande is filerijden tot in het Lage Land zat

Inwoners van Nesselande zijn de verkeersopstoppingen die het gevolg zijn van verschillende werkzaamheden helemaal zat. Buurtpreventie maakt zich druk om de bereikbaarheid van de Rotterdamse wijk bij spoedgevallen. Eerder ging het al bijna mis. “Een ambulance die er niet door kan en burgerhulpverleners met AED die eerst hun fiets uit de schuur moeten halen. Dat is niet wat je wil.”

De werkzaamheden aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel en de rotonde bij Ommoord zorgen voor files van en naar Nesselande. Ook vanuit Ommoord zelf staat het verkeer regelmatig vast. Dan is het soms stilstaan op de Prins Alexanderlaan tot in het Lage Land.

Wethouder Judith Bokhove (vervoer, GroenLinks) stelde eerder de inwoners van Ommoord, Zevenkamp en Nesselande gerust. Volgens haar had het verkeer zich prima aangepast aan de afsluitingen, zo schrijft het AD/Rotterdams Dagblad. Die uitspraken zetten nu nog eens extra kwaad bloed, nu blijkt dat het verkeer nog regelmatig vaststaat.

VVD en Leefbaar pleitten opnieuw voor een tijdelijke openstelling van de Wollefoppenweg om de doorstroming te verbeteren.

Bespaar continu

1 thought on “Nesselande is filerijden tot in het Lage Land zat

  1. wij rijden 3x per week naar ommoord, de hesseplaats omdat mijn moeder in Nijeveld woont, vreemd dat wij zelden last hebben van opstopping, wel altijd opstopping bij station Alexander door overstekende voetgangers, daarna kun je zo doorrijden.
    vreemd vinden wij wel dat de verkeersregelaars bij de oversteekplaatsen station Alexander er alleen zijn tijdens spitsuur.
    wij doen er max 20 min over van Oosterflank naar de Hesseplaats, idem terug.
    het meeste verkeer slaat terug linksaf ri Oosterhof, wij gaan rechtdoor.
    wij rijden er nooit tijdens de spits, dat moet ik er wel bij zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook