Bespaar continu

Dode en gewonde bij ongeluk met tankwagen bij Texaco aan Jacques Dutilhweg

Bij de Texaco aan de Jacques Dutilhweg is een vrachtwagen met een tankcontainer verongelukt. De vrachtwagen is daarbij in een greppel voor het tankstation geraakt, de trailer is gekanteld. Het lijkt erop dat de vrachtwagen daarbij op een personenauto is geknald. Bij het ongeluk is één persoon om het leven gekomen, het gaat om de 21-jarige bestuurder van de auto.

Rijnmondveilig laat weten dat de tankwagen vanaf de snelweg lijkt te zijn doorgeschoten. Volgens hen is de tank intact en de inhoud veilig. De truck zal worden geborgen. De tank is geladen met Isobutanol, dat meldt MediaTV. Het is een brandbare stof, maar er is onder de huidige omstandigheden geen gevaar voor de omgeving.

Chauffeur tankwagen zwaargewond

Vanuit de hele omgeving zijn hulpdiensten, waaronder een hijskraan van de brandweer Haaglanden, opgeroepen. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen. Snel na het ongeluk werd er opgeschaald naar GRIP1, wat betekent dat er coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig is.

De chauffeur van de vrachtwagen kwam bij het ongeluk bekneld te zitten en is zwaargewond geraakt. Hij is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht.

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook