Bespaar continu

Harde wind zorgt voor problemen met bomen en zonneschermen

De harde wind van deze morgen heeft zich flink doen gelden. Een omwaaiende kliko zijn we meestal wel gewend, maar ook bomen en hier-en-daar een zonnescherm hadden het zwaar. Aan het Berlagepad in het Lage Land raakte een berk ontworteld. De brandweer is aan het begin van de avond begonnen aan het opruimwerk van de boom.

Rijkswaterstaat waarschuwde gisteren al voor zware windstoten in de morgen. Mensen die de ochtendspits niet zouden kunnen vermijden werd gevraagd extra alert te zijn.

Ontwortelde berk aan Berlagepad

De flink berk die aan het Berlagepad niet sterk genoeg was om de harde wind te weerstaan leunde nog alleen op een paar andere bomen. De plaats, vlak langs het pad dat naar een parkje loopt, was gevaarlijk genoeg om na een melding de brandweer ter plaatse te vragen. Zij zijn aan het begin van de avond aan de weer geweest om de boom los te trekken. Zo kon de boom dan gecontroleerd omvallen, zonder risico voor voorbijgangers.

Verderop in het Lage Land had de laagstaande felle zon ervoor gezorgd dat bewoners in het complex van de Lelie Zorggroep aan de Van Moorselplaats gebaat waren bij het neerlaten van de zonneschermen. Die waren daarmee echter direct goede windvangers. Het weer ophalen van de zonneschermen kwam voor enkele van de schermen te laat. Naar het zich laat aanzien zijn er bij een aantal stangen en beugels verbogen, waardoor ze niet meer helemaal opgehaald kunnen worden.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook