Bespaar continu

Gemeente Rotterdam wil einde aan ‘foute incassobureau’s’

De gemeente Rotterdam gaat mensen helpen zich te verweren tegen oneerlijke incassobureau’s. Via de website van de gemeente kunnen inwoners voortaan ‘malafide incassopraktijken’ melden. Daarnaast komt er op de site informatie over dit soort bureau’s beschikbaar.

Het gaat de gemeente om bureau’s die via allerlei omwegen de kosten snel veel hoger laten oplopen. Vooral mensen die er financieel toch al niet zo goed voorstaan komen dan van de regen in de drup. Voor schuldhulpverleners komt er een ’toolkit’ die hen moet helpen bij het herkennen en tegengaan van foute incassopraktijken.

Sociale incasso

Verantwoordelijk wethouder Michiel Grauss (CU/SGP) stelt dat het al jaren klachten regent over de ‘foute incassoburea’s’. “Wij willen als gemeente stappen zetten om foute incassopraktijken waarvan Rotterdammers de dupe zijn, te stoppen”, zo zegt hij.

Volgens Graus wil de gemeente ook graag het goede voorbeeld geven. Incasso-opdrachten van de gemeente Rotterdam worden voortaan alleen nog maar aanbesteed aan organisaties die ‘sociaal incasseren’. Dat zijn ‘gewone’ incasseerders die kosten niet onnodig op laten lopen of schuldenaars intimideren.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook