Bespaar continu

Ouderen slachtoffer van babbeltruc door mannen die zich als agent voordoen

Op zeker drie plekken hebben mannen zich de afgelopen week als agent voorgedaan om bejaarden van waardevolle goederen te bestelen. In in ieder geval twee van de gevallen slaagden ze daar in. Zo werd een vrouw in haar woning aan de Bazelstraat in het Lage Land bestolen van haar sieraden na een babbeltruc.

De mannen sloegen het eerst toe aan de Beukelsdijk, zo meldt de politie. Ze doen zich voor als agent en bellen bij mensen aan. Daarna vertellen de twee mannen, ironisch genoeg, op zoek te zijn naar twee mannen die geld en sieraden stelen. Ze vragen de bejaarde bewoners daarna of ze voor de zekerheid even mogen kijken of hun waardevolle spullen er nog zijn.

Geld en sierraden gestolen bij babbeltruc

Zowel de 78-jarige vrouw aan de Beukelsdijk als de dame van 85 aan de Bazelstraat lieten de twee verdachte mannen binnen. Aan de Beukelsdijk kwam de vrouw er, na het vertrek van het tweetal, achter dat haar geld weg was. In het Lage Land werden er op dezelfde manier sieraden gestolen.

In Capelle aan den IJssel hadden de twee mannen minder succes. Een 74-jarige vrouw deed alleen een raampje open, maar weigerde de mannen binnen te laten. De verdachten dropen daarom zonder buit af. Er is door de politie in de buurt gezocht, maar daar werd niemand meer gevonden.

De politie gaat er vanuit dat er naast de twee mannen die bij oudere mensen aankloppen nog een derde verdachte is. Hij zou in ieder geval bij de roof in de Bazelbuurt in een auto hebben zitten wachten om zijn twee vrienden snel weer weg te brengen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook