Bespaar continu

Bomen in Lage Land omgezaagd in voorbereiding op werk aan riool

In de omgeving van winkelcentrum Lage Land zijn flink wat bomen gekapt. Dit is ter voorbereiding op werk aan de riolering en bestrating in het gebied. Daarover heeft de gemeente bewoners eerder geïnformeerd. Lang niet iedereen in de omgeving was echter op de hoogte van de reden van het omzagen van de bomen.

De bomen zijn op een kleine meter boven de grond afgezaagd. Het rooien van de wortels en de stam gebeurt tijdens de daadwerkelijke verdere werkzaamheden.

Hoewel de gemeente als beleid heeft dat bomen zoveel mogelijk herplaatst worden is dat niet in alle gevallen mogelijk, zo laat een woordvoerder weten. Bomen worden in principe op een andere locatie neergezet of in een bomendepot geplant. Wanneer bomen te ziek zijn voor herplanting of om een andere reden te fragiel zijn wordt dat echter niet gedaan. Wat de reden is dat deze bomen niet herplaatst konden worden is op dit moment niet bekend.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook