Bespaar continu

Gemeente bereid ‘miljoenen’ te investeren in gebied Alexander

De gemeente is wel te porren voor de plannen het gebied bij winkelcentrum Alexander een nieuwe impuls te geven. Dat blijkt uit een verklaring van wethouder Wijbenga deze week tegenover RTV Rijnmond. Al eerder bleek dat het gebied weer de aandacht heeft; de TU Delft begint zelfs met een ‘casus Alexanderknoop’.

Hoeveel de gemeente dan wil investeren is nog niet bekend. Wel zei Wijbenga dat het duidelijk is ‘dat we dit willen’. “Een investering in het hart van Alexander is nodig”. Hij wil het komende halfjaar in kaart brengen welke ideeën er zijn en zien wat er mogelijk is.

Flinke plannen voor gebied Alexander

Het is niet de eerste keer dat de stationsomgeving de aandacht heeft. Rondom, de Alexanderknoop, zoals men het gebied noemt, werden begin 2017 al flinke plannen gesmeed. Verschillende partijen erkenden dat het gebied er nogal somber bij stond en vormden samen de Alliantie Alexanderknoop. Ondernemers ondersteunen de gemeente in die alliantie in het streven een opener, toegankelijker en ‘vriendelijker’ gebied te maken. 

Daarnaast bracht toen ook het ‘Programma Oost’ van toenmalig wethouder Joost Eerdmans extra geld naar Prins Alexander. Dat project is inmiddels ten einde, en er is een nieuw college, maar de noodzaak tot verbetering van het veelbelovende gebied blijft. Marco Bunk van café Wilskracht en Herman van Dongen, van de stichting Hart voor Prins Alexander zitten vol ideeën, die opnieuw weerklank vinden.

Met alle plannen bij elkaar is een bedrag van ‘mogelijk tientallen miljoenen euro’s’ gemoeid.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook