Bespaar continu

Man treft 20.000 bijen aan op geparkeerde auto, politie schakelt imker in

De eigenaar van een bij de Prins Alexanderlaan geparkeerde auto moest waarschijnlijk even slikken toen hij bij zijn auto kwam. Op het portier van zijn auto zaten wel 20.000 bijen. In ‘wanhopige toestand’ heeft de verschrikte eigenaar toen maar de politie gebeld.

Rondzwermende bijen

Volgens de politie Rotterdam Oost waren de rondzwermende bijen afgekomen op een zoete substantie die op het portier van de auto was gesmeerd. Blijkbaar vond een stel grapjassen het wel leuk de in het Lage Land geparkeerde wagen zo te besmeuren. Ook de bijen leken er wel tevreden mee, maar de man kon natuurlijk zijn auto niet in.

De gealarmeerde politie heeft een imker laten komen om de bijen te vangen. Het bijenvolk krijgt nu een fijne nieuwe plek.

Waar de bijen precies vandaan komen is niet duidelijk, maar in het begin de zomer gaan nieuwe koninginnen doorgaans op pad om met hun volk ergens een goed thuis te vinden. Een Volkswagen is dan een minder handige plek om een nieuw volk op te bouwen, natuurlijk.

Gisteren kwam de politie al in actie bij een heel ander insectenprobleem. Ze hielpen toen een uitgeputte hommel met een lepeltje water.

🐝BIJ(zondere) melding; eigenaar komt bij auto en ontdekt enorme zwerm bijen op portier.Een eigenaar van een auto…

Geplaatst door Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. op Zaterdag 22 juni 2019
Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook