Bespaar continu

‘Wij willen de sociale huismeesters terug’

Het vertrek van de sociale huismeesters op verschillende plekken in Rotterdam Alexander stuit op veel weerstand en onbegrip. In het nieuwe beleid is geen plek meer voor het ‘Programma Oost’ en daarmee verdwijnen ook veel huismeesters. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Sterflats in Prinsenland.

De huismeesters maakten juist deel uit van het paradepaardje van het vorige bestuur met Leefbaar Rotterdam, maar die partij zit niet in de nieuwe coalitie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist die partij zich nu sterk laat horen over de nieuwe ontwikkelingen.

Vorige week werd het eindrapport over het programma besproken. Dat leverde veel positieve reacties over de behaalde resultaten, zo meldt het AD/Rotterdams Dagblad. Met name over het opknappen van de buitenruimte waren gebiedscommissie en raadsleden positief. Nu het tweejarige programma is gestopt zijn er zorgen over hoe het gebied wordt achtergelaten.

De Sterflats zijn een apart gebied

De huismeesters zijn een duidelijk symbool van het programma in verschillende flats in Alexander. Juist zij verdwijnen nu. “Wij willen de sociale huurmeesters terug”, zo laat een bewonder van de Sterflats in Prinsenland weten. Eerdmans is het met hem eens, zo tekent het AD op. “Het gebied rond de Sterflats is een apart gebied. [..] Wat zou het goed zijn als de huismeester daar terugkeert.”

De huidige coalitiepartijen zijn niet blind voor de behaalde successen en willen kijken wat er behouden kan worden. Wethouder Kathmann heeft toegezegd met de coöperaties te kijken naar een oplossing, die lieten eerder wel al weten zelf geen budget te hebben voor huismeesters. Deze week wordt in Ommoord afscheid genomen van hun huismeester, Marc van der Mark, die net als zijn collega in Prinsenland erg geliefd is.

Het lijkt er in ieder geval op dat – met alle positieve reacties vanuit bewoners én politie – het laatste woord nog niet is gezegd over het programma in Rotterdam Oost.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook