Bespaar continu

Landelijke storing 112, hulpdiensten gaan zichtbaar op straat rijden

Door een landelijke storing bij noodnummer 112 zijn de hulpdiensten moeilijker bereikbaar. De politie roept mensen die acute hulp zoeken naar een bureau te komen of een politie-agent op straat aan te spreken. Er zijn twee alternatieve nummers in gebruik: voor 112 bel: 088-6628240 en voor 0900-8844 bel: 088-9659630.

Alternatieven voor noodnummer 112

De politie gaat alle beschikbare eenheden de straat op te nemen om op tijd te kunnen blijven reageren. Ook de ambulancedienst zal zichtbaar op straat rondrijden, hulpverleners kunnen worden aangesproken in geval van nood.

U kunt sowieso terecht bij brandweerkazernes en politiebureaus, zo meldt de veiligheidsregio. Verschillende politieteams laten weten ook via social media bereikbaar te zijn. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Provider KPN liet eerder vandaag weten te kampen met een landelijke telefoonstoring.

Let op: het eerder via NL-Alert verspreide Whatsappnummer bij nood is incorrect. Dit is het nummer van de Telegraaf Tiplijn, zo bevestigt de krant zelf. Er is inmiddels een Alert met een correctie verzonden.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook