Bespaar continu

TU Delft geeft aandacht aan Prins Alexander met ‘casus Alexanderknoop’

Het gebied bij station Alexander krijgt de aandacht van de TU Delft, zo bleek deze week bij een debat over de zone in Rotterdam-oost. Met de aandacht van de universiteit komt er een nieuwe impuls in de aandacht voor het gebied.

“De Alexanderknoop is hot”, tekent het AD/Rotterdams Dagblad op uit de mond van Herman van Dongen, van de Stichting Hart voor Prins Alexander. De Technische Universiteit start in september met een casus ‘Alexanderknoop’, die tot mei 2020 zal duren. Daarbij werkt de universiteit samen met de Stichting Hart voor Prins Alexander en de gemeente. ‘Honderden studenten’ zullen het gebied komen bekijken en analyseren.

Aandacht voor Alexanderknoop

Niet alleen het initiatief van de TU Delft is een voorbeeld van de aanhoudende aandacht voor het gebied. Later deze maand zal de gebiedscommissie zich ook over het gebied bij het station en de Marten Meesweg buigen, zo schrijft het AD. De Alliantie-bijeenkomsten met bedrijven en andere partijen in het gebied worden ook nieuw leven in geblazen.

De Alliantie Stationsgebied Rotterdam Alexander kwam in 2017 van de grond toen de eerste handtekeningen werden gezet in het bijzijn van toenmalig wethouder Joost Eerdmans. Het is de bedoeling een opener, toegankelijker en ‘vriendelijker’ gebied te maken. Er werd een ‘Green Business Club’ opgericht al voor er maar één handtekening was kwamen de eerste plannen op tafel. Daarbij introduceerde men de slogan  “Coolsingel First, Alexanderknoop Second”.

Op dit moment wordt het station Prins Alexander grondig vernieuwd.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook