Bespaar continu

Jongerenhuisvester Stadswonen wil betere doorstroming, scherpt verhuurbeleid aan

Studenten- en jongerenhuisvester Stadswonen Rotterdam gaat een deel van het verhuurbeleid aanpassen. Dat blijkt uit een e-mail die bewoners deze middag hebben ontvangen. Doel van de aanpassing is de studenten sneller te laten doorstromen nadat zij hun studie hebben afgerond. Stadswonen heeft ook verschillende wooncomplexen in Rotterdam Alexander.

Volgens Stadswonen maakt de toenemende druk op woningmarkt het steeds moeilijker studenten makkelijk een woonruimte te laten vinden in Rotterdam. Zij stromen ook minder makkelijk door naar een huurwoning na hun studie, de veranderingen in het beleid moeten die situatie verbeteren.

In Rotterdam Alexander zijn woongebouw ‘de Snor’ en de wooncomplexen aan het Jacob van Campenplein en bij de Koningslaan eigendom van Stadswonen.

Aanpassing in verhuurbeleid

De meest in het oog springende aanpassing in het beleid van de huisvester is dat men scherper gaat toezien op de naleving van het zogenaamde ‘campuscontract’. Dat contract houdt in dat studenten een kamer of ruimte huren zolang ze studeren. Het is dus de bedoeling dat ze na die periode andere woonruimte vinden.

“Huurders met een campuscontract hebben na het beëindigen of afronden van hun studie een half jaar de tijd om andere woonruimte te zoeken”, zo schrijft de Rotterdamse huisvester. Over de handhaving wordt nog overleg gevoerd met vertegenwoordigers van huurdersbelangen.

Studenten kunnen na hun studie bijvoorbeeld doorstromen naar een appartement van Stadswonen. Zij moeten op dat moment jonger zijn dan 27 jaar. Om ook daar de doorstroming te bevorderen zal men deze appartementen alleen nog maar beschikbaar stellen aan de eigen huurders, voor maximaal vijf jaar.

De huisvester wil de komende jaren ook het woningbezit verder uitbreiden om meer woningvoorraad voor de huurders te hebben.

Woongebouw aan het Jacob van Campenplein
Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook