Bespaar continu

Kleine explosie na vlam in de pan

Een bluspoging van een bewoner aan de De Klerkstraat in het Lage Land heeft gisteren tot een kleine explosie geleid. Bij het blussen van een pannetje met vet is water gebruikt en daardoor ontstond zoveel stoom dat de ramen uit de keuken geblazen werden. Eén persoon is daarna met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De inmiddels opgeroepen brandweer kon uiteindelijk snel het brand meester geven.

Opletten bij vlam in de pan

Een brandje met vet hoort niet met water geblust te worden, vlammen kunnen zich dan makkelijk verspreiden. De politie geeft als advies altijd een blusdeken in huis te hebben en bij een vlam in de pan de deksel er op te doen. Zo komt er geen zuurstof meer bij de brand en wordt erger voorkomen.

Te hulp schieten bij een brand is ook niet zonder risico’s. De hulpdiensten grijpen de gelegenheid aan om er nog eens op te wijzen dat je nooit een brandende woning moet betreden. “Eigen veiligheid gaat te allen tijde voor”, zo schrijft de politie op Facebook. “Vuur, CO, hitte, en giftige rook zijn niet alleen verraderlijk, ze kunnen ook nog eens bijzonder dodelijk zijn.”

Vlam in pan leidt tot explosie in woning De Klerkstraat RotterdamOp de De Klerkstraat heeft op zondagmiddag een korte…

Geplaatst door Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. op Zondag 23 juni 2019

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook