Bespaar continu

Leefbaar wil huismeesters terug, ‘Geld vliegt de knip uit, maar een paar huismeesters is teveel gevraagd’

Leefbaar Rotterdam pleit voor het behoud van de huismeesters in Prins Alexander, dat schrijft het AD / Rotterdams Dagblad vandaag. De fractie wil minimaal vijf huismeesters behouden, zo tekent de krant op. Dinsdag wil de partij een motie indienen tijdens het overleg over de Voorjaarsnota.

Met de motie zouden de bezuinigingen op Prins Alexander moeten worden teruggedraaid. “Huismeesters hebben als aanspreekpunt een belangrijke rol vervuld”, zeggen Joost Eerdmans en Michel van Elck. Ze reageren op de zorgen van veel bewoners zoals in Ommoord. In Prinsenland hadden de Sterflats een sociaal huismeester vanuit het Programma Oost.

‘Goed als de huismeester terugkeert’

Volgens Leefbaar heeft de evaluatie van hun paradepaardje uit de vorige collegeperiode aangetoond dat de huismeesters een goed idee waren. Vorige maand werd het eindrapport over het programma besproken. Dat leverde veel positieve reacties over de behaalde resultaten.

Bewoners zouden de huismeesters in ieder geval graag terugzien. “Het gebied rond de Sterflats is een apart gebied”, zo zei Joost Eerdmans eerder al over de gerenoveerde flats in Prinsenland. “Wat zou het goed zijn als de huismeester daar terugkeert.”

Op Twitter reageert Leefbaar Rotterdam ook schamper op het nieuws dat de Rotterdamse Wethouders extra geld krijgen voor een auto en chauffeurs. Die uitgaven kunnen ze niet rijmen met de bezuinigingen in Oost. “Het geld vliegt de knip uit wanneer het om het college gaat. Een paar huismeesters en lege prullenbakken zijn teveel gevraagd!”

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook