Bespaar continu

Binnenkort kun je gratis water tappen bij station Rotterdam Alexander

Bij station Rotterdam Alexander is een tap geplaatst waar voorbijgangers later gratis water kunnen tappen. Het tappunt is nog niet actief, dat moet later dit jaar gebeuren, dan kunnen reizigers bij alle stations terecht voor gratis drinkwater.

Vorig jaar maakte de NS bekend dat ze op alle treinstations water willen gaan aanbieden aan OV-reizigers. De spoorwegen zijn daarom begonnen met de aanleg van tappunten op 200 stations. “Voor het eind van 2019 komt hiermee 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt”, zo is de bedoeling van de Nederlandse Spoorwegen.

Water tappen door heel de stad

Begin van dit jaar werden de eerste 20 watertappunten in gebruik genomen. “Het past ook in ons nieuwe stationsbeleid waarbij duurzaamheid voorop staat”, zo zei president-directeur Roger van Boxtel tegenover krant Metro. Hij gaf staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat tijdens de opening de eerste promotionele waterfles.

In Rotterdam zijn ook al andere tappunten waar je gratis drinkwater kunt tappen. Die zijn neergezet door de gemeente Rotterdam. De gemeente hoopt op die manier het drinken van water te bevorderen. Op de andere treinstations in Rotterdam kun je binnenkort ook water tappen bij tappunten van de spoorwegen, zo is de bedoeling.

© Ciens
Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook