Bespaar continu

Leefbaar hekelt sluiting brasserie in ouderencomplex De Prinsenwiek

Leefbaar Rotterdam is ‘verbaasd’ over de sluiting van de brasserie in ouderencomplex De Prinsenwiek in het Lage Land. Raadslid Michel van Elck wil opheldering van het college, schrijft het AD / Rotterdams Dagblad dit weekend.

Van Elck stelde al eerder vragen bij de sluiting van ouderenhoreca, zo tekent de krant op. Hij is verbaast over de gang van zaken rond het restaurant van De Prinsenwiek. “Op de dag dat het stadsbestuur het uitvoeringsprogramma ‘Rotterdam, Ouder en Wijzer‘ presenteerde, kregen wij dit te horen”.

Andere eetgelegenheid is zeven kilometer verderop

In de liften van het complex zou volgens Van Elck staan aangegeven dat de bewoners nu elders terecht kunnen. Een alternatief voor de brasserie zou dan een locatie in Schiebroek zijn. “Dat is op meer dan 7 kilometer afstand!”, stelt het Leefbaar-raadslid verbaasd.

Op Twitter uitte Michel van Elck eerder ook al zijn onvrede over de sluiting van sociaal buurtrestaurant ‘Resto VanHarte’ in Rotterdam Noord. “Wederom steekt het stadsbestuur geen vinger uit om een zorgrestaurant te behouden.”

Bespaar continu

1 thought on “Leefbaar hekelt sluiting brasserie in ouderencomplex De Prinsenwiek

  1. Schandalig dat het restaurant onder de prinsenwiek gesloten is en daar nu een hele grote lege ruimte is wat er “doods” uitziet als je daar langs loopt! Zonde van de ruimte. Zet er een restaurant in waar mensen met een uitkering kunnen werken en hun uitkering zo zelf verdienen en evt een certificaat kunnen behalen. De slager aan de overkant, Rien Bezooyen ,verkoopt ook verse losse maaltijden, maar dan zitten de mensen toch alleen op hun kamer dat te eten en dat was zeker niet de optie toen zij voor wonen in de Prinsenwiek kozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook