Bespaar continu

Eerste Rotterdamse ouderenhub gelanceerd in ontmoetingscentrum Prinsenland

Vandaag is in Prinsenland de eerste ‘ouderenhub’ geopend door wethouders Sven de Langen en Bas Kurvers. (Respectievelijk de wethouders voor Zorg en Ouderen en Bouwen en Wonen) In ontmoetingscentrum Prinsenhof presenteerden zij de aanpak van ‘Rotterdam, Ouder en Wijzer’.

Het concept ouderenhub is een onderdeel van dit plan. “In de Ouderenhubs werken we met een aantal preferente aanbieders om versnippering van budgetten in de zorg tegen te gaan”, zo stelt De Langen.

Ouderenhub brengt wonen, welzijn en zorg bij elkaar

De hubs moeten dus een centrale plaats worden waar ouderen terecht kunnen voor hulp en zorg. Omdat er steeds meer ouderen zijn, moet de gemeente zich ook opmaken voor een nieuwe aanpak. Zo kan men beter tegemoet komen aan de specifieke behoeften van ouderen

“Ik wil dat Rotterdammers in hun eigen wijk oud kunnen worden, dichtbij hun sociale contacten”, verduidelijkt wethouder Kurvers. Hij wil zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en bijvoorbeeld obstakels in de buitenruimte wegnemen. “Ook vind ik het belangrijk dat er de komende jaren nieuwe woonzorgconcepten komen, die het gat dichten tussen zelfstandig wonen en het verpleegtehuis”.

Rotterdam krijgt uiteindelijk in ieder geval zes ouderenhubs. Het zijn centrale ouderenvoorzieningen waar wonen, welzijn en zorg ‘slimmer wordt georganiseerd’, zo zegt de gemeente.

Vandaag is er een presentatie van de gemeente Rotterdam in het grand café in het kader van het uitvoeringsprogramma ‘…

Geplaatst door Ontmoetingscentrum Prinsenhof op Woensdag 10 juli 2019
Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook