Bespaar continu

Schoenmaker Peter Dijksman opent zaak aan Jacob van Campenplein, vertrekt van Lijnbaan

Na ruim 35 jaar vertrekt de schoenenherstelservice van Peter Dijksman van de Lijnbaan in Rotterdam. Schoenmaker Dijksman zal zich nu vestigen in de wijk het Lage Land, hij heeft een nieuw onderkomen gevonden aan het Jacob van Campenplein 47.

De zaak van P.W. Dijksman is een vertrouwd gezicht aan de Lijnbaan, te midden van grotere zaken met vaak landelijk bekende merknamen op de gevel. Hij wist te midden van veel verbouwingen en vertrekkende zaken stand te houden, maar heeft nu toch besloten voor het Lage Land te kiezen.

Al 42 jaar schoenmaker

Dijksman werkt al 42 jaar rond de lijnbaan, zo schrijft het AD / Rotterdams Dagblad. Eerst als medewerker van de hakkenbar bij warenhuis Ter Meulen. “Om mij heen verandert er veel, kijk en luister alleen maar eens naar bouwwerkzaamheden voor Forum Rotterdam pal naast mij”, zegt Dijksman. Al die oprukkende vernieuwingen zijn ook de reden dat hij nu toch vertrekt. Hij krijgt een vertrekpremie van de pandeigenaar.

Peter Dijksman huurt de zaak in het Lage Land voor zeker vijf jaar. Het winkelpand naast de Spare Rib Express staat nu nog leeg, maar moet vanaf 2 september onderdak bieden aan de schoenenservice. Over vijf jaar is hij zeventig, maar hij ziet niet op tegen doorwerken; “Als we van Rotterdam de hoofdstad van Nederland willen maken, moeten we werken.”

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook