Bespaar continu

Sinkhole in wegdek Aluminiumstraat door kapotte riolering

Op de Aluminiumstraat is deze week een groot gat in het wegdek ontstaan. De sinkhole is veroorzaakt door een gat in de riolering, bleek na enig onderzoek. Stadsbeheer is door de gemeente ingezet om het probleem te verhelpen.

De melding van het gat kwam binnen via manschappen van de brandweer, zo schrijft het AD / Rotterdams Dagblad. Hun kazerne zit even verderop aan de Metaalhof. Aanvankelijk werd er gedacht aan een geknapte waterleiding en werd er contact gezocht met waterleidingbedrijf Evides. Hun monteur kwam tot de conclusie dat niet de waterleiding, maar het riool de oorzaak was.

Daarop is de gemeente, als eigenaar van de riolering, begonnen met de reparatie van het riool en het wegdek. Een woordvoerder van Stadsbeheer vertelt aan de krant verder dat een verzakking kan ontstaan “door kapotte of versleten afdekklepjes op de rioleringsbuis”. De plek rondom de sinkhole is tijdens de reparatie afgezet.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook