Bespaar continu

Autoverhuurder Sixt wil in gesprek met buurtbewoners

Autoverhuurbedrijf Sixt in Oosterflank belegt een inloopavond om tegemoet te komen aan de onvrede die onder sommige omwonenden van het Alexandrium zou leven. In een brief aan de bewoners van de Kleine en Grote Beer stelt het management van de vestiging de lucht te willen klaren en een goede buur te willen zijn. Veel klachten over het bedrijf draaien om de busjes die in de omringende straten geparkeerd worden.

De inloopavond is aanstaande woensdag, 10 juli, tussen 19:15 en 20:30 uur. Naast vertegenwoordigers van Sixt zal er iemand van de gemeente Rotterdam aanwezig zijn, zo belooft het bedrijf. 

Overal busjes van Sixt

“Wat heeft een autoverhuurbedrijf te zoeken in een klein kantoorpand zonder eigen terrein onder een flatgebouw naast een druk winkelcentrum?”, zo vraagt iemand zich op Facebook af. “Die busjes staan overal geparkeerd nemen zoveel plek staan kris kras niet normaal!”, zo reageert een ander. 

Niet iedereen is negatief over het bedrijf. “Nou, bij kruising Hoofdweg en Grote Beer staan ze keurig geparkeerd en heb geen last van.” “Er is genoeg parkeer ruimte in de omgeving en het is goed voor de gezondheid om even te lopen”, nuanceert een ander.

‘Al 2 jaar bezig met die busjes’

‘Tegenover de Laaglandse Courant reageert een bewoner uit het Lage Land op de situatie. Hij woont niet aan van de genoemde straten, maar aan de Hoofdweg Secundair. Daar zijn gedurende de dag ook regelmatig busjes van het verhuurbedrijf te zien. “Wij als bewoners van de Hoofdweg, naast hotel Campanile, zijn al 2 jaar bezig met die busjes. Er zijn tijden dat er 15 voor de deur staan”, zegt hij. “Er is maar een oplossing; een eigen terrein voor parkeren”.’

Titelfoto: © Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook