Bespaar continu

Dit vinden bewoners de drie meest verkeersonveilige plekken in Rotterdam Alexander

Uit een onderzoek van de gemeente kwamen drie plekken bij Rotterdam Alexander die bewoners als meest verkeersonveilige plaats zien. Alle drie de plekken liggen rondom het Lage Land / Prinsenland. De oorzaak van het onveilige gevoel is niet altijd de inrichting van de weg, zo stelt de gemeente.

De drie plekken die de mensen het onveiligst vinden zijn de kruising Koningslaan / Duikerstraat in het Lage Land, De Terbregseweg bij PostNL op de grens met Crooswijk en de plek waar de Kralingse Kerklaan op de ‘s-Gravenweg uitkomt.

Verkeersonveilige plekken

Bij 38 procent van de meldingen in de hele stad geven Rotterdammers aan dat het om het gedrag in het verkeer op die plek gaat. De in het onderzoek meest genoemde redenen zijn naast onoverzichtelijkheid door drukte ook te hard rijden en asociaal en agressief rijgedrag.

In totaal hebben bijna 2.200 Rotterdammers gehoor gegeven aan de oproep om onveilige plaatsen aan te geven. De bewoners zetten samen 3.745 prikkers op een digitale kaart.

De gemeente Rotterdam gaat samen met de gebieden kijken welke onveilige wegen aangepakt kunne worden. Daarbij wordt gezocht naar ‘slimme combinaties’ met bestaande uitvoerings- en onderhoudsprogramma’s. 

© Google / Google Maps, bewerking: LLC

Of bekijk alle locaties

Bespaar continu

1 thought on “Dit vinden bewoners de drie meest verkeersonveilige plekken in Rotterdam Alexander

  1. Ik weet er nog wel 1 de Prinsenlaan een ware race baan daar zou heel veeeel geld verdient kunnen worden met boetes bijv

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook