Bespaar continu

Twee aanhoudingen na schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium

Aan de Kreeftstraat bij winkelcentrum Alexandrium heeft vandaag een schietpartij plaatsgevonden. Even later vond er nog een carjacking plaats, waarbij de mogelijke daders een auto hebben gestolen om te vluchten. Uiteindelijk zijn er twee mensen aangehouden.

Na de eerste meldingen had de politie nog geen gewonden gevonden, maar er was wel een auto met twee kogelgaten. Uiteindelijk zijn wel twee mensen aangehouden, een man van 37 en vrouw van 45. Zij zaten in de wagen die onder vuur werd genomen. Mogelijk hebben zij ook vanuit hun Range Rover teruggeschoten op de vluchtende daders.

Er werd door de grote impact op de omgeving snel GRIP 1 afgekondigd. De hulpdiensten zijn daarbij voor gezamenlijk overleg naar de Kreeftstraat gegaan, zo meldt de Veiligheidsregio.

“Er is nog veel onduidelijk op dit moment, omdat het om een groot gebied gaat, er meerdere pd’s [plaats delict, red.] zijn en veel getuigen die opgevangen moeten worden is er opgeschaald en komen de hulpdiensten met veel mensen bij elkaar”, was het statement van de politie.

Daders van schietpartij gevlucht

Direct na de eerste meldingen werd er gezocht naar de mogelijke daders. Zij zouden vanuit een BMW de andere auto onder vuur hebben genomen. Boven de wijken Oosterflank en Het Lage Land is een politiehelikopter ingezet.

Een andere melding was er een van carjacking, zo meldt de politie. Op Twitter werd er al snel melding gemaakt van iemand die door vluchtende daders uit de auto is getrokken. Daarna is de dader er in de gestolen wagen vandoor gegaan.

Aan de Weegschaalhof werd een opvanglocatie ingericht, waar getuigen terecht konden. Zij kregen daar ook waar nodig slachtofferhulp.

Inval in woning Lage Land

Later heeft de politie ook een inval gedaan in een woning aan de Mertensstraat in het Lage Land. Deze woning kwam volgens de politie ’tijdens het onderzoek in beeld’. Vanwege het politieonderzoek werd de omgeving afgezet en werd ook het busverkeerdoor de Duikerstraat omgeleid.

Het zuidelijke deel van Alexandrium Shopping Center was uren gesloten op last van de politie. Ook de zaken op het Poolsterplein bleven dicht en een nabijgelegen school hield de leerlingen binnen.

Titelfoto: Joëy Heijstek, foto ter illustratie.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook