Bespaar continu

Man zwaait met vuurwapen op station Alexander en richt op metrobestuurder

Op station Alexander zou deze avond een man met een vuurwapen gezwaaid hebben. Daarna richtte hij het wapen op een metrobestuurder en ging er vandoor. Dat meldt de politie.

Tegenover het AD / Rotterdams Dagblad laat de RET weten dat direct na het incident de meldkamer van de politie is gebeld. Er werd snel een zoekactie op touw gezet, maar er is nog niemand aangehouden. De politie zoekt naar een tenger gebouwde in het zwart geklede man van rond de 20.

De metro heeft eerst 25 minuten stil gestaan, maar de bestuurder heeft daarna zijn rit afgemaakt. Hij is na zijn werk opgevangen door de RET. “Hij is echt enorm geschrokken door het voorval en krijgt nazorg.”

Incidenten met vuurwapen

In juni werd in Ommoord een man aangehouden die op metrostation Binnenhof met een wapen zou hebben staan zwaaien.

Vlakbij metrostation Oosterflank vond in september daadwerkelijk een schietpartij plaats. Twee mensen in een auto werden daarbij onder vuur genomen door twee daders in een andere wagen. Het schietende tweetal vluchtte weg, waarna er al snel een melding van een carjacking binnen kwam.

De vluchtende daders hadden verderop een andere bestuurder uit de auto getrokken en waren er in diens wagen vandoor gegaan.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook